Na cestách pribúda čerstvý sneh, sú však zjazdné

12.01.2010 Celý región

Zemplín 12. januára (TASR) - Na viacerých úsekoch ciest v regióne Zemplína zamestnáva dnes cestárov čerstvo napadaný sneh do troch centimetrov. Všetky cesty prvej, druhej a tretej triedy sú však zjazdné.
\"Z humenského a vranovského regiónu je hlásené sneženie, ktoré začalo asi o 5.00 h ráno. Cesty sú mokré, avšak v bezproblémovom stave, \" uviedol pre TASR Tomáš Lažo zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja. Na cestách druhej triedy je čerstvý sneh do dvoch centimetrov. Posýpacie vozidlá sú na komunikáciách od skorých ranných hodín, intenzívnejšiu prácu vykonávajú vo vyšších polohách ciest tretej triedy, kde sa nachádza utlačená vrstva kašovitého snehu.
Podľa slov Vladimíra Džurinu zo Správy a údržby ciest, pracovisko Michalovce, nie sú z okresov Sobrance a Michalovce hlásené žiadne problémové úseky. Cestné mechanizmy vykonali v ranných hodinách posyp ciest prvej a druhej triedy. Podľa Džurinu má sneženie v blízkosti komunikácií zatiaľ menšiu intenzitu.

Prešov 12. januára (TASR) – Všetky cesty v regióne Šariša sú zjazdné. TASR to potvrdili dispečingy Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) v oblastiach Prešov, Svidník a Bardejov.
V okresoch Prešov a Sabinov vyšli cestári do terénu už v nočných hodinách. Momentálne sú cesty 1. triedy po chemickom posype mokré, dokončuje sa úprava vozoviek na cestách 2. a 3. triedy, ktoré posýpajú inertným materiálom.
Od skorých ranných hodín pracujú aj cestári v okresoch Svidník a Stropkov. Podľa informácií oblastného dispečingu SÚC PSK sú cesty 1. a 2. triedy mokré. Komunikácie 3. triedy sú prepluhované a nachádza sa na nich ujazdená vrstva snehu v hrúbke do dvoch centimetrov, ktorá je posypaná inertným materiálom.
Pre pribúdajúci sneh má všetku techniku na cestách aj oblastné stredisko SÚC PSK v Bardejove. V tomto regióne sú komunikácie 1. triedy po chemickom posype mokré a na cestách 2. a 3. triedy sa najmä vo vyšších polohách nachádza centimetrová vrstva ujazdeného snehu posypaného inertnou zmesou.
 

Vyberte región